Fyrværkerigrunden - Seest med arkitekttegnet byggeri i stedet for industri.

”Hvad var det dog der skete”, skriver Kaj Munk i sin sang Den Blå Anemone.
Jo, for næsten 10 år siden, den 3. november 2004, husker alle Seest Borgere ganske givet det helt store brag på industrigrunden. Seest blev med et landskendt på grund af fyrværkeriulykken. Folk kom langvejs fra, for at besigtige det store ødelagte område.
Det var en frygtelig ulykke, som berørte rigtig mange familier i Seest, og hele industriområdet, var en stor ruin, på nær et firma, PNA 83, som ”overlevede” ulykken, men dem vender vi tilbage til.

Langsomt begyndte Seest, at komme til live igen. Mange huse blev enten repareret eller blev revet ned, og et nyt hus blev bygget. Seest er i dag meget forandret, p.g.a. de mange nye flotte huse.

Den 93.800 m2 store industrigrund på Kløvkærvej, blev købt af kommunen, og alt industri flyttede, dog på nær PNA 83. De mange stærkt beskadige industribygninger blev revet ned, og grunden ligger nu som en naturgrund.
Hvad skal der nu ske i området?
Der har løbende været mange forslag fremme, plejehjem, børnehave og almene bygninger.

Men nu sker der noget!
Iflg. Kommuneplan 2010-2021, er Kløvkær disponeret på en anden måde, end et var i sidste områdeplan. Det er nu tænkt som et samlet boligområde, og det vil sige, at der ikke kommer plejecenter eller børnehave.
Der vil komme et blandet byggeri, som tæt/lav/åben/lav og åben/høj bebyggelse. Området kan rumme ca. 100 boliger. Ligeledes kommer der rekreative arealer.

ARKITEKTKONKURRENCE

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har sammen med Arkitektforeningen, Lejerbo og Kolding Kommune udskrevet en arkitektkonkurrence om ”Fremtidens bæredygtige almene boliger”, som skal ligge på fyrværkerigrunden. Der indkom 36 forslag, som kan ses på en billedcollage
En dommerkomite har udvalgt tre af i alt 36 indsendte forslag. De tre forslag går videre i konkurrencens anden runde, som er skudt i gang den 6. februar.  Vinderen offentliggøres i juni 2014.

Borgmester Jørn Petersen, som er med dommerkomiteen, fortæller at de i tre udvalgte forslag, er fulde af spændende bud på fremtidens boliger i høj kvalitet, men også en god økonomi, der passer til almindelig indkomst.

For at vende tilbage til PNA 83.
Kommunen ejer nu grunden, og PNA83 skal være ude senest den 30. juni 2016!

Det har vist sig på fyrværkerigrunden, at der er et område, som er et PARAGRAF 3 OMRÅDE.
D.v.s. at det går ind under naturbeskyttelsesloven, som værner om landets natur og miljø, og omfatter vandløb, søer og moser m.m. Noget af området er sprunget ud som mose, og går derfor ind under ovenstående lov.

Et års jubilæum
På etårs dagen efter fyrværkerikatastrofen, blev der arrangeret et fakkeltog fra Bakkeskolen ned til fyrværkerigrunden. Mange Seest borgere mødte op, og det var et rigtig flot syn, med de mange fakler.
Der var arrangeret salgsboder med diverse drikkevarer og fast føde. Ligeledes var der opstillet en scene, hvor Etta Cameron optrådte en rigtig flot aften.

Fremtid
Uha det bliver spændende at følge projektet på fyrværkerigrunden, med nye boliger og et grønt område. Men efter juni måned, når arkitektkonkurrencen er afgjort, bliver vi meget klogere.

Kurt Schmidt