Den nye menighedsrådsformand
Jonas Christensen

Formandens opgaver

I en alder af 28 år er Jonas Christensen blevet valgt som ny menighedsrådsformand for Seest kirke. Jonas blev enstemmigt valgt ved afstemningen den 22. november 2016 i Seest Sognehus. Med Jonas i spidsen for menighedsrådet er der allerede foregået en del, heriblandt kan nævnes ansættelse af ny kordegn og afholdelse af Seest Kirkefestival.
Jonas konstaterer, at formandens opgaver er mange og varierede. Det er, som han selv formulerer det, både ”En gave og en opgave”. Jonas tager begge dele med et stort smil. Da årets juleevangelium skulle spilles for de omkring 100 børn, der var i kirken den dag, manglede præsten pludselig en til at spille æslet Bilal, der skulle bære Maria den lange vej til Betlehem. Her var Jonas frisk og trådte lynsnart til. Han var ikke bleg for at iklæde sig den grå og hvide æsel-heldragt, selvom han var helt nyvalgt. Jonas siger selv om oplevelsen:
”Der var over 100 børn i kirken den dag. Som Josef og Marias talende æsel skulle jeg være med til at fortælle og synge om grunden til, at vi holder jul. Det var en fantastisk oplevelse, da jeg fik kram fra børnene efterfølgende, der stadig troede, at jeg var et rigtigt æsel”.
Den brede variation af opgaver gør, at det passer fint sammen med de mange forskellige opgaver som Jonas ellers beskæftiger sig med.

Hvem er menighedsrådsformanden?
Jonas kommer oprindeligt fra Esbjerg, og flyttede til Kolding i forbindelse med sine universitetsstudier.
Jonas har læst International Virksomhedskommunikation med speciale i IT og engelsk. Til daglig arbejder han med udvikling af hjemmesider.
Jonas kan ses på tv-skærmen, når han er vært på programmet Debatten på en lokal tv-station. Her diskuterer han forskellige politiske spørgsmål med indbudte gæster i studiet.
Når han ikke er på skærmen nationalt, så er han det internationalt. I forbindelse med det amerikanske præsidentvalg tog Jonas af sted for at hjælpe Donald Trump til sejr. Han rapporterede live fra USA, da de overraskende valgresultater blev offentliggjort. Da han kom hjem fra USA gæstede han blandt andet Go’ morgen Danmark og diverse radiostationer. Ekstra Bladet bragte en stor reportage om ham. Han er frivillig aktiv i flere foreninger. Senest er
han blevet valgt som bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet. Jonas er også politisk aktiv og stiller op til Byrådet og Folketinget for det Konservative Folkeparti.

Ambitioner for fremtiden:
Med andre ord er Jonas en formand med mange jern i ilden. Han har også ambitioner for, hvordan fremtiden skal se ud for Seest Kirke.
”Senest har vi arrangeret den store Seest Kirkefestival, hvor vi havde mellem 500 og 1000 besøgende i løbet af dagen den 20. maj. De mange spændende aktiviteter trak både store og små til. Som formand for menighedsrådet var det mig en stor glæde at se så mange mennesker til kirkens
arrangement. En stor tak til både kirkens ansatte, frivillige, menighedsråd, Seest bager, Trolden Bryghus, Super Brugsen, Rema 1000, Strøh el og alle
de besøgende, der støttede op om arrangementet. I fremtiden håber jeg, at Seest Kirke kan danne ramme om mange flere kulturelle arrangementer, så vi kan samle alle borgere fra Seest Sogn.”