Børnehaven Løvetand
Af Kurt Schmidt

Ved Bakkeskolen var der en bar mark som vi indtil for nylig brugte til det årlige Sct. Hans bål. Men sidste år, blev marken omdannet til en stor byggeplads. Nu skulle der opføres en ny børnehave.

Børnehaven ”Seest gamle skole” skulle flytte ind her, sammen med børn fra ”Mælkebøtten”. Mange Seest borgere har sikkert gået i skole i Seest gamle Skole. Efter den blev nedlagt som skole, kom der en børnehave. Nu er den udtjent som børnehave.

På byggepladsen ved Bakkeskolen gik man altså sidste år i gang med at opføre en stor tvillinginstitution. Pladsen blev spæret af med byggehegn, men det var spændende at følge den store aktivitet, som foregik på pladsen. Mange håndværkere var involveret, og den 17. august var byggeriet færdig.

Løvetand og Mælkebøtten flyttede nu ind i de flotte nye bygninger. Det er en tvillinginstitution med en almen børnehave og en specialbørnehave.
Løvetand er beliggende på to adresser, Seestvej 10 og Mælkebøtten på W.Kiørboesvej 3, så der er kun en kilometer mellem husene.
Både børnehaven i Seest Gamle Skole, og Mælkebøtten- Bertram Knudsens Vej, er flyttet til Seestvej 10.

Samlet på Seestvej, er der plads til 120 almene børn samt
36 special børn. Ligeledes er der 10 gæstepladser til dagplejebørn.
I institutionen er der ca. 60 ansatte, hvoraf der er 3 mandlige pædagogmedhjælpere og 1 pedel.

På besøg i Løvetand

Kirkebladet fik en aftale med Løvetand, at jeg kunne komme på besøg og se den nye institution. Jeg blev budt velkommen af pædagog Tonja Jakobsen, og rundvisningen kunne nu begynde. Heldigvis var jeg så heldig, at der var en periode med tørvejr, så vi kunne starte udendørs på den store flotte legeplads.

Børn på den nye legeplads
Her er der rig mulighed for børnene at blive aktiveret. Alle børnene havde praktisk tøj på, for de kan ikke undgå at blive både våde og snavsede på legepladsen. Som ivrig amatørfotograf var der store muligheder for at få nogle gode ”skud”, af de glade og aktive børn.

Børn og tøj i garderoben
Vi bevæger os nu indenfor, og når vi kigger på garderoben, er der ingen tvivl om, at vi befinder os i en børnehave.
Det er så smart, at alle stuer har fået et blomsternavn, som f.eks. Marguerit og Åkande. De har også mulighed, for at boltre sig i gymnastiksalen, hvor der er en hel del motionsredskaber.

Musik og modeshow
På en af stuerne, hang der en masse fastelavnstøj, som børnene selv har været med til at fremstille. Der var arrangeret et modeshow for forældrene, så de kunne se de flotte kostumer. Musik skal der jo til, så børnene spiller på hjemmelavede instrumenter. Men der summer af aktivitet over alt i huset, og personalet prøver hele tiden at finde på nye og spændende aktiviteter.

Uden mad og drikke dur helten ikke

Klokken 9.00 er der samling, hvor der serveres frugt. Madpakkerne nydes klokken 11.00, og derefter er der tid til en middagslur, inden der atter summer af liv og glade børn.

Til slut en stor tak til Tonja Jakobsen for rundvisning.