Fældning af de store bøgetræer ved Sognehuset

Det er der sikkert mange som tænker. Hvor der før stod 4 gamle store bøgetræer, og en hel lille skov, er der nu bare en bar jord.
Menighedsrådet havde fået en skriftlig klage over larmen fra de mange råger, som havde bosat sig i bøgetræerne. Ligeledes var et af træerne gået på ”pension”, så der var fare for at der – med alt det stormvejr – ville brække nogle store grene af, der kunne lave skade på sognehuset.
Vinduerne i Sognehuset var også altid fulde af rågeklatter. Muren, som vender ud mod træerne, ville også nyde godt af at få noget mere lys, hvis der ikke var skygge mere og der ikke dannedes så mange alger. Derfor traf menighedsrådet den beslutning, at bøgetræerne skulle fældes. Men når de store træer blev lagt ned, ville de ødelægge den øvrige bevoksning, så derfor blev ”lunden” ryddet for alle træerne og buske. Efterhånden vil de vokse op igen, og der vil komme en ny beplantning. Tæt på sognehuset plantes rododendron og anlægges plæne med blomsterløg i.
Tak til Kurt Schmidt for billeder.