Vintersamtaler

Vi har afholdt følgende vintersamtaler i starten af  2013:

9. januar kl. 19-21
Hvordan bliver livet ægte?

- Skal vi udvikle os? Forandre vore tanker om os selv?
- Giver det lykke at være perfekt? Hvordan bærer jeg min egen skæbne?

6. februar kl. 19-21
Hvad er den dybere mening med livet?

- Hvad er det hele værd?
- Er der guddommelig kræfter i verden, som jeg møder i mig?
- Hvordan skal jeg både lave et liv for mig og andre?

I kirken taler vi ofte anderledes om livets mening og skæbne, end mennesker taler om livet til hverdag. Det vil være dejligt, hvis de to måder at tale på kan mødes.

En religionsforsker, Iben Krogsdal, har undersøgt, hvorfor mennesker mellem ca. 30-55 går på kurser for at udvikle og finde sig selv. Hvorfor søger vi i vores indre efter det ægte for sjæl og krop?
Mennesker fortalte Iben Krogsdal, at vi søger efter at finde et autentisk liv. Vi kæmper for at blive perfekte familier med sunde kroppe. Vi leder i os selv efter mening med livet og forklaring på, hvorfor skæbnen er, som den netop er blevet for os. Vi leder efter redskaber i os selv til at forandre os. Ideen er, at hvis vi tænker anderledes om os selv, så kan vi være, som vi vil.

Jeg kunne godt tænke mig nogle samtaler om de her emner. Derfor indbyder jeg en gruppe ca. 30-55 årige til at komme og snakke om vores erfaringer med livet. Drikke en kop kaffe eller et glas vin, måske høre et lille stykke musik vi kunne tage med hjemmefra og så tale om, hvad det er vi søger og udvikler os efter
Som præst vil jeg også gerne finde ud af, hvordan vores tanker og Jesus fortællinger og tro hænger sammen.
Altså jeg indbyder til 2 samtaleaftener i januar og februar fra 19-21. Vi holder det i sognehuset, og jeg vil de to gange bruge 5 minutter til at sige, hvad jeg tænker vi kan tale om.

Så skulle du have lyst til at komme og deltage i samtalen, så tilmeld dig til mig: krn@km.dk eller tlf.: 61626099.
Vi skal være mindst 6 og højest 15.

Sognepræst Kristina Nilsson