Virksomheder i Seest sogn
Af Kurt Schmidt

Seest Kirkeblad vil denne gang kikke nærmere på nogle af de mindre virksomheder i Seest.
Før fyrværkerikatastrofen var der et stort industriområde i Seest, men det er nu jævnet med jorden, og næste år flytter den sidste virksomhed. På grunden bliver der opført boliger. Men Seest har nogle mindre spændende virksomheder, som typisk er enmandsfirmaer. Flere af dem, bliver drevet fra privaten, og der er ikke store skilte foran firmaet.

HANDSKErummet.com

Kirkebladet har besøgt Rene Fisker, Karen Blixens Vej nr. 17, som driver firmaet HANDSKErummet.com., fra privaten.
Der er ikke nogle firmaskilte foran huset, kun et lille skilt på postkassen.

Rene er 38 år gammel, og har fra 1995-2006 arbejdet hos GKN Wheels. Derefter fra 2006-2008 hos KJV-Odense, som er et værktøjsfirma, og frem til 2012 har Rene været ansat i flere forskellige firmaer.

Rene og hans kæreste Pia, var på et krydstogt. Her fik de en lang snak omkring fremtiden om hvad Rene skulle beskæftige sig med. Det var på dette krydstogt at han fik ideen til at blive selvstændig, med i første omgang, salg af arbejdshandsker m.m.
Den 16. oktober 2012 startede Rene firmaet www.handskerummet.com. Med en god baggrund fra de tidligere arbejdspladser, havde han en erfaring i, hvad erhvervskunderne har brug for af handsker. Et knaldhårdt arbejde startede nu, med at køre rundt til eventuelle kunder og få skabt kontakten til dem, og få fremvist sine produkter. Ligeledes at lytte til, hvad deres behov er, for køb af diverse sikkerhedsudstyr, så de kan passe på sig selv. Således omfatter firmaet i dag, ud over handsker også arbejdstøj, sikkerhedsfodtøj, værnemidler m.m.
Bestillinger modtages fortrinsvis pr. telefon, men også via nettet. Når ordren er modtaget, kommer det an på, om det er en større ordre, eller om det er en mindre, som så bliver ekspederet fra lageret. Har et pænt lager af sortimentet, for det er for dyrt, at få varen leveret direkte ved mindre ordrer. Større ordrer bliver leveret direkte fra leverandøren. I nærområdet leverer Rene selv varen ellers bliver det sendt med GLS.
Det med at levere varen selv er også med til at holde en god kontakt til hans kunder. Måske er der behov for nye varer i sortimentet. Rene pusler også med tanken om at begynde at føre værktøj.
Er det så kun til erhvervskunder Rene sælger til, nej han handler også med private.

SORGENFRI SPECIALITETER

Mange Seest Borgere kender gården Sorgenfri, som har adresse på Kirketoft 3, lige over for Sognehuset. Det er Gitte Hansens mands fødegård. Her startede Gitte en gårdbutik med blomster, tøj og diverse specialvarer. Hun drev butikken fra 2000-2007.
Derefter ændrede Gitte Hansen koncept, og startede en grossist virksomhed under navnet Sorgenfri Specialiteter.
Gitte fører et sortiment inden for delikatessevarer, som importeres fra Italien, Tyskland og Frankrig. Hun er netop vendt hjem fra en stor fødevaremesse i Køln, så det er på den måde, hun får ideer til nye varer i sit sortiment, ved at tage på messer i udlandet. Her skal blot nævnes nogle enkelte ting af høj kvalitet, som Gitte forhandler: jomfruolivenolie, pesto, chokoladecremer, marmelader og meget mere. Alle disse produkter, sælger hun til specialbutikker, slagtere, ostehandlere m.m. rundt om i landet, også uden for Danmarks grænser, har hun kunder.
I laden er der et stort lager med alle disse specialiteter. Når hun pr. telefon, har modtaget en ordre, går hun over i laden og pakker de bestilte varer, og sender dem med fragtmand eller GLS.
Private kan også handle via hendes hjemmeside www.sorgenfrispecialiteter.dk

TREKANTENS DYKKER CENTER

Michael Andersen har dyrket dykkersporten siden 2006. Har været dykkerinstruktør i Thailand fra 2009-2010, og freelance underviser i 2 1/2 år. Michael startede dykkerskole i 2013 i privaten, hvor han satser på det modne publikum. Ligeledes skal kvaliteten være i top.
Michael har tit fået forespørgsel på, om han ikke kan skaffe diverse dykkerudstyr. Derfor tog han springet i foråret 2015 og åbnede en dykkerbutik. Valget faldt på den gamle og meget velkendte CP Butik på Holbergsvej 13.
Her er der i dag en veludstyret butik, med alt mulig udstyr til dykkere. Michael arrangerer dykkerture og har også en båd ved navn ”Mads Jæger” liggende nede i havnen. Dykkere kan så blive sejlet ud til bl.a. Lillebælt, og komme til at dykke. Han arrangerer flest dykkerture i Danmark, men der er også mulighed for, at komme med til udlandet og dykke.
Michael er en meget aktiv herre, idet han ved siden af butikken, har et fuldtidsjob ved kommunen. Det kan også ses på butikkens åbningstider, idet den ikke har åbnet hele dagen, men først åbner nogle dage klokken 16.00.
Men selvfølgelig har Trekantens Dykker Center også en flot hjemmeside, www.trekadyk.dk hvor der kan læses meget mere om det aktive dykkercenter.